Al 150 collega's opgeleid!

9 juli 2018

Stichting Alzheimer Nederland heeft Munckhof gecertificeerd als dementievriendelijke organisatie. Het certificaat werd uitgereikt omdat Munckhof al enige tijd de training ‘Samen Dementievriendelijk’ aanbiedt aan haar chauffeurs.

Munckhof biedt al enige tijd de training aan voor het personeel. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof: “Onze taxichauffeurs hebben dagelijks in de taxi te maken met mensen die dementie hebben. Het is voor ons daarom erg belangrijk dat chauffeurs de ziekte herkennen en weten hoe ze moeten reageren. De ziekte kenmerkt zich door diverse fases en iedere fase vraagt om een andere aanpak. In de training die de chauffeurs volgen wordt hier aandacht aan geschonken. Inmiddels hebben al 150 collega’s de training gevolgd. Het streven is dat volgend jaar alle collega’s die betrokken zijn bij deze doelgroep de training gevolgd hebben.”

Munckhof is voorbeeld voor andere organisaties

Ook Stichting Alzheimer Nederland is trots op de prestatie van Munckhof. Petra Leijssen, bestuurslid Alzheimer Noord-Limburg: “Munckhof heeft het certificaat ontvangen omdat de organisatie de kennis over het herkennen en omgaan met dementie heeft vergroot en zich blijvend inzet voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Munckhof heeft zelf een docent opgeleid die de training intern verzorgd. Dat is erg bijzonder en geeft aan hoe bewust de organisatie bezig is met het opleiden van personeel. Munckhof is een voorbeeld voor andere organisaties en is optimaal op de toekomst voorbereid.”

Meer over opleidingen Dementie in de taxi: