03-12-2020

Bij de NOW regelingen 2 en 3 is het van belang dat de werkgever aan kan tonen, dat medewerkers meerdere keren en met de nodige regelmaat zijn gewezen op het feit dat het verstandig is om een ontwikkeladvies aan te vragen, of deel te nemen aan scholing. Maak gebruik van onze tips!

De manier waarop de werkgever aan deze inspanningsverplichting voldoet is overigens vormvrij. Het mag door middel van brieven, e-mails, personeelsbijeenkomsten of een combinatie daarvan.
 
Aan NOW-3 is nog een andere voorwaarde verbonden: als mensen ontslagen worden moet de werkgever werknemers helpen met het zoeken naar ander werk. Doet de werkgever dat niet dan wordt 5% op de loonkostensubsidie gekort.

 

Tips voor gratis ontwikkeladviezen en online trainingen

Informeer uw medewerkers over de mogelijkheden voor loopbaanadvies en/ of scholing en houd dit bij in een dossier. Iedereen die werkzaam is in de taxibranche kan gratis gebruik maken van onderstaande gesubsidieerde ontwikkeltrajecten:

  1. Op Hoewerktnederland.nl staat voor werkgevers en werknemers meer informatie over Leren en Ontwikkelen. Werkenden kunnen nu dankzij de subsidieregeling NL leert door gratis ontwikkeladvies krijgen of gratis scholing volgen. Zo maken ze zichzelf minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt en aantrekkelijker voor hun – huidige of toekomstige – werkgever. Het loket gaat op 1 december open. Houd deze site in de gaten!
  2. Naast deze landelijke regeling biedt SFM voor de taxibranche ook nog de mogelijkheid om allerlei gratis activiteiten van Sterk aan het Stuur te volgen, zoals: