Informatieve bijeenkomsten voor taximedewerkers

Het team van Sterk aan het stuur organiseert in samenwerking met FNV Taxi gratis vakmensbijeenkomsten voor taximedewerkers. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u uitleg over de cao Taxivervoer en zijn er workshops met activiteiten van Sterk aan het stuur. De vakmensbijeenkomsten vinden verspreid in het land plaats en duren van 10.00 uur tot 16.00 uur. Lunch is inclusief. Per locatie kan het programma iets wijzigen. Uiteraard worden de corona richtlijnen in acht genomen.

 

Voor wie    

Taximedewerkers.


Waar    

Datum kantoor begintijd eindtijd
zaterdag 16 januari 2021 Vakbondshuis Arnhem  10:00 16:00
zaterdag 13 februari 2021 RVH Deventer 10:00 16:00
zaterdag 20 maart 2021 Vakbondshuis Tilburg 10:00 16:00
zaterdag 17 april 2021 Vakbondshuis Hilversum 10:00 16:00

 
Hoe aanmelden     

Geïnteresseerde medewerkers kunnen zich aanmelden via dit aanmeldformulier. Vanwege de huidige coronamaatregelen is er slechts plaats voor 30 aanmeldingen. Denkt u eraan bij uw aanmelding uw voorkeur voor workshop A of B door te geven? En heeft u dieetwensen? Dan horen we dat ook graag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0345 478 473.


Kosten    

Deelname is gratis.

Programma 16 januari - Arnhem*

Naast voorlichting over de cao Taxivervoer kunnen deelnemers een mini-training rolstoelvervoer volgen. Na de middag kunt u kiezen uit workshop (A) Fit op de rit of (B) Stressmanagement. Doorlopend kunnen health checks afgenomen worden door de arbocoach van Sociaal Fonds Mobiliteit.

 

Onderstaand vindt u het volledige programma met een nadere toelichting.

 

09.30 uur   Inloop met koffie en iets lekkers 

10.00 uur   Aftrap; waarom deze dag en uitleg programma

10.15 uur   Voorlichting CAO Taxivervoer en arbeidstijden
                    Door: FNV Taxi

11.00 uur   Scholing rolstoelvervoer 
                    Door: een taxileraar 

12.00 uur   Lunch  

13.00 uur   Workshops Sterk aan het stuur (keuze A of B)

A. Fit op de Rit 
Door: Peer Vos (SFM en FSO)

B. Stressmanagement
Door: Caroline Slikker (Adaptics)

15.00 uur Einde programma 

 

* Doorlopend zijn er mogelijkheden om een health check af te nemen

 

 

Inhoud Programma 

CAO en arbeidstijden voorlichting

Door: FNV

Als werknemer is het van belang om te weten wat je rechten en je plichten zijn binnen de taxi sector. We nemen je mee in de belangrijkste punten binnen de cao en de wet die van invloed zijn op jouw duurzame inzetbaarheid. Je kunt denken aan: ‘hoe stel je een gezond rooster samen?’ en ‘wat zijn je rechten en plichten als je onverhoopt arbeidsongeschikt bent?’. Het is een interactieve voorlichting met ook veel ruimte voor vragen die jij zelf hebt rondom je arbeidsvoorwaarden en omstandigheden.
 

Scholing rolstoelvervoer

Door: taxileraar Harry Damstra

Goed en Veilig rolstoelvervoer is afhankelijk van het materiaal waarmee wordt gewerkt. Maar zeker zo belangrijk is dat de chauffeur en z’n passagier weten hoe er mee moet worden gewerkt. In deze mini-training wordt op de risico’s van het rolstoelvervoer, de wet- en regelgeving, verantwoordelijkheden van de chauffeur en de passagier ingegaan, waarbij de belangrijkste punten van de actuele Code VVR worden meegenomen.
 

Workshops

A. Fit op de Rit 

Door:  Peer Vos (SFM en FSO)

Niet iedereen weet hoe je een gezonde levensstijl invoert. Tijdens de workshop gaan we in op de invloed van: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning (BRAVO) op uw gezondheid. In een interactieve workshop behandelen we de invloed van uw leefstijl op uw gezondheid. Net zoals je de taxi of bus zo lang mogelijk in bedrijf wilt houden, geldt dat ook voor uw lichaam. Een goede conditie loont!


B. Stressmanagement 

Door: Caroline Slikker (Adaptics)

Ieder mens heeft stress. En dat heeft een functie. Stress helpt ons bij de prestaties die we dagelijks moeten leveren. Stress maakt dat we ons focussen en optimaal kunnen presteren. Zorgelijk wordt het pas wanneer we overzicht en gevoel van controle verliezen. Steeds meer mensen worstelen hiermee, omdat het aantal prikkels alleen maar toeneemt. Door het hoge tempo van leven, hoge eisen, onregelmatigheid, de grote hoeveelheid informatie die we dagelijks moeten verwerken. In deze workshop ervaar je de relevantie van ontspanning, zodat je meer energie overhouden gedurende de dag.
 

* Health checks

De health check bestaat onder andere uit een bloeddrukmeting en een test op de Tanita weegschaal. Deze meet de verhouding tussen spieren, vet, vocht, en botten. De health check geeft een aardig beeld hoe uw lichamelijke gezondheid ervoor staat. Zo krijgt u te horen wat uw metabolische (= ‘echte’) leeftijd is. De metabolische leeftijd zegt iets over de leeftijd van uw fysieke lichaam. U krijgt een toelichting/advies op de uitslag waarmee vanzelfsprekend vertrouwelijk wordt omgegaan.

>> Download het complete programma

 

 

Aanmeldformulier