Investeren in duurzame inzetbaarheid

Onder de noemer Sterk aan het stuur hebben het Fonds Scholing en Ordening voor het Besloten Busvervoer (Stichting FSO) en Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) een programma ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de touringcar- en taxibranche te bevorderen.

Werknemers die gedurende hun hele carrière vitaal en gezond kunnen blijven doorwerken, dat is waar duurzame inzetbaarheid in essentie om draait. Het houdt medewerkers langer productief, gezond, gemotiveerd en betrokken.

Het programma biedt werknemers en werkgevers een breed scala aan gratis activiteiten ter bevordering van hun gezondheid, veiligheid en vitaliteit. Denk daarbij aan activiteiten op het gebied van loopbaan, gezondheid, financiën, beter slapen en persoonlijke ontwikkeling. Bedrijven die hier actief mee aan de slag gaan maken een grotere kans op het behoud van werknemers die met plezier aan het werk zijn. 

Het project Sterk aan het stuur is verlengd tot november 2025 en wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.