Alles over

sterk aan het stuur

Langdurig vitaal en gezond aan het werk

Sterk aan het Stuur is terug! Alle activiteiten van dit programma 
zijn vanaf heden, 2 april 2024, opnieuw te boeken. Dit is een geweldige kans om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te versterken.

Onder de noemer Sterk aan het stuur hebben het Fonds Scholing en Ordening voor het Besloten Busvervoer (Stichting FSO) en Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) een programma ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de touringcar- en taxibranche te bevorderen.

Het project Sterk aan het stuur is verlengd tot november 2025  en wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Lees verder

Voordelen

Medewerkers die gedurende hun hele carrière vitaal en gezond kunnen blijven werken, dat is waar duurzame inzetbaarheid in essentie om draait. Hierin investeren biedt aanzienlijke voordelen voor zowel jouw bedrijf als je medewerkers. Bedrijven die hier actief mee aan de slag gaan maken een grotere kans op het behoud van hun medewerkers die met plezier aan het werk zijn. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn niet alleen gelukkiger en gezonder, maar ze melden zich ook minder vaak ziek en blijven je bedrijf langer trouw.

 

Activiteiten

Sterk aan het Stuur biedt een breed scala aan gratis activiteiten ter bevordering van duurzame inzetbaarheid, waaronder trainingen, coachingstrajecten, webinars en workshops over onderwerpen als:
 

  • loopbaanontwikkeling,
  • voeding,
  • beweging,
  • financiën,
  • stresshantering,
  • stoppen met roken,
  • beter slapen en
  • persoonlijke ontwikkeling. 

 

Het beste van alles is dat al deze activiteiten kosteloos zijn! Medewerkers die hier actief aan deelnemen, zullen zich energieker en sterker voelen en meer leef- en werkplezier ondervinden.

 

Hoe meedoen?

Medewerkers kunnen zichzelf aanmelden voor een activiteit. En bedrijven kunnen voor hun medewerkers (incompany) trainingen/workshops of bedrijfsactiviteiten aanvragen. 

 

Tot wanneer?

Het project loopt tot november 2025 en wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dus moedig je medewerkers aan om deel te nemen en profiteer samen van dit waardevolle programma!


Agenda aankomende activiteiten 

Datum Activiteit
Dinsdag 1 oktober: Webinar effecten Alcohol, Drugs en Medicijnen
Vrijdag 18 oktober: Werken aan Sterk Mentorschap


Direct naar

Benieuwd naar uw échte leeftijd? Doe mee aan de Health check

Activiteitenkalender

Health check
Werkplekscan - zitinstructie
Workshop: ‘Fit op de Rit’

Schrijf u gerust in door op de titel van de activiteit te klikken en zet die eerste stap op weg naar een vitaler leven!