Na één cursus van 4 uur nooit meer zin om te roken (?!)

Veel medewerkers in onze branche roken en zijn daardoor vaak minder productief en lopen een verhoogd risico op longaandoeningen zoals COPD, astma, etc. Deze cursus helpt u van het roken af zonder kunstmatige hulpmiddelen, trucjes, enge plaatjes of gewichtstoename. De cursus heeft aantoonbaar verreweg het hoogste stoppercentage van Nederland. De cursus is interessant, grappig en gezellig (met rookpauzes) en het goede nieuws is dat stoppen verrassend eenvoudig is, tenminste als u het goed doet.


Voor wie

Medewerkers (rokers) die overwegen om te stoppen met roken.
 

Waar

Via de werkgever: binnen het eigen bedrijf.
Individueel: op een regionale locatie of online.
 

Kosten

Deelname is gratis.
 

Hoe aanmelden

Deelnemers kunnen zich rechtstreeks individueel aanmelden via de button hieronder.

Bent u werkgever en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor een workshop binnen uw bedrijf? Vraag dan informatie aan via onderstaande button of neem telefonisch contact met ons op via 0345 – 478 473.

Programmaoverzicht

Door het volgen van de 4 uur durende training worden deelnemers gestimuleerd om definitief te stoppen met roken.

De workshop is als volgt opgebouwd: 

  1. Waarom rookt u (nou echt)? 
  2. Waarom is stoppen zo ingewikkeld (fysiek en mentaal)? 
  3. Hoe niet te stoppen (o.a. minderen, onthouding, vervangen, eten, medicijnen en twijfel). 
  4. Hoe wél te stoppen en wat u precies kunt verwachten nadat u gestopt bent. 

 

Inhoud workshop

Tijdens de workshop wordt ieder anderhalf uur een korte rookpauze ingelast. Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de workshop, omdat nieuwe inzichten alleen blijvend worden aangenomen als u ze zelf ‘gevoeld’ heeft. Na de workshop rookt iedereen zijn laatste sigaret en ontvangt een diploma met daarop een samenvatting van de cursus en het telefoonnummer van de trainer. Er wordt afgesloten met een ademhaling/ ontspanningsoefening.

 

Nazorg

De nazorg bestaat uit de onbeperkte telefonische counseling van de trainer tijdens werkdagen en tot twee jaar na de cursus om de gemiddeld vier maanden een e-mail met daarin informatie over hoe de ex-roker zich nu voelt en welk risico’s bij deze fase horen.
Tevens is er de mogelijkheid om in de toekomst nog een keer gratis mee te doen, mocht het stoppen uiteindelijk niet gelukt zijn.

Hoogste slagingspercentage van Nederland!

Uit alle onderzoeken die er zijn geweest, is nog nooit een resultaat van minder dan 50% gekomen, na een jaar gemeten!

 

Deelname

Deelnemers kunnen zich individueel aanmelden voor een regionale training, de training kan ook binnen het bedrijf gegeven worden voor minimaal 20 deelnemers. Mocht u binnen uw bedrijf niet aan 20 deelnemers komen, dan kan in overleg met SFM gekeken worden of deze training gecombineerd kan worden met meerdere bedrijven in de regio.