Avv cao SFM verlengd t/m 30 juni 2023

Het besluit tot verlenging van de algemeen verbindend verklaring (avv) van de cao SFM is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant. De cao SFM is daarmee algemeen verbindend verklaard tot en met 30 juni 2023.

Nieuwe loontabel niet-rijdend personeel

Per 1 juli 2022 gaan de bedragen van het minimumloon (WML: Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag) omhoog. Dit is verwerkt in de nieuwe loontabel.

SFM-portaal verloonde tijd

Een voorstudie laat zien dat het SFM-portaal op zijn vroegst pas in het najaar gereed zal zijn of later. In dit online portaal zouden werkgevers volgens de huidige cao met ingang van 1 maart 2022 het type dienst en de diensttijden vooraf kenbaar moeten maken aan SFM.

Sterke stijging brandstofprijzen zal leiden tot fors hogere NEA-index

Panteia heeft berekend wat de gevolgen zijn van de sterk stijgende brandstofprijzen voor de kostenontwikkelingen in het zorg- en taxivervoer. Op basis van de eerste berekeningen lijkt een hogere NEA-index onvermijdelijk als brandstofprijzen niet substantieel gaan dalen.

Nieuwe vacaturewebsite 'werken in de taxibranche'

Taxibedrijven in het zorgvervoer hebben moeite hebben om vacatures te vullen. Met de nieuwe vacaturewebsite hoopt de branche vraag en aanbod sneller bij elkaar te brengen.

Alles over de cao

Bent u op zoek naar informatie over de nieuwe cao Zorgvervoer en Taxi (2022) en de cao SFM? Op deze pagina hebben we alles voor u op een rij gezet.

Taxilerarendag

Jaarlijks organiseert SFM samen met Stichting TX-Keur de Taxilerarendag. Ieder jaar staat een bepaald thema centraal. Bent u er ook bij op 13 of 22 september?

Uitzendbureau

Sommige uitzendondernemingen vallen ook onder de werkingssfeer van de cao Taxivervoer. Via het vernieuwde stroomschema kunt u controleren of dit ook voor u geldt.

Taxi Nieuws

Kaalslag in Amsterdam: 1200 taxichauffeurs gestopt

Foto: TCA Door diverse lockdowns tijdens de coronapandemie, is het aantal taxichauffeurs in Amsterdam stevig gedaald... lees meer

Autoverzekeringen afgelopen half jaar goedkoper geworden

Cost of car insurance. Ongewijzigde foto... lees meer

Een op de vijf taxichauffeurs gestopt: op piekmomenten soms geen rit te krijgen

Het aantal taxi's dat dagelijks de stad aandoet is de laatste twee jaar met bijna een vijfde afgenomen, van 6200 in 2020 naar zo'n 5000 dit jaar... lees meer

Cryptshare

Veilig online bestanden uitwisselen.

‘Wij zijn er voor iedereen die in het taxivervoer werkt: werkgevers, chauffeurs, taxileraren, centralisten, planners en ander niet-rijdend personeel.’
Henk van Gelderen, Sociaal Fonds Mobiliteit

1.558

Deelnemers aan de internetcursus Gezond werken in de taxi sinds september 2016.

‘De tips uit het Rolstoel ABC gebruik ik dagelijks.’
Peter van Dijk, Taxichauffeur Venlo

Looncalculator

Gebruik onze stapsgewijze rekenmodule om uw loon te bepalen conform cao Taxivervoer.

Nieuw in de branche

Nieuw taxibedrijf gestart? Met werknemers? Meld u bij ons aan.

SFM portaal

Gebruik het online portaal om gegevens van de BoordComputer Taxi veilig digitaal aan te leveren.

naar boven