TaxiPro TV: cao-controles in coronatijd

Bekijk de uitzending van TaxiPro TV met o.a. een interview met Henk van Gelderen (SFM) over cao-controles en duurzame inzetbaarheid van medewerkers in coronatijd.

Rapport over de gevolgen van corona op het zorgvervoer

Panteia heeft onderzocht wat de gevolgen zijn als het zorgvervoer niet of in onvoldoende mate wordt doorbetaald in termen van werkgelegenheid, discontinuïteit van vervoer voor kwetsbaren uit de samenleving en verlies van kwaliteit.

Eindrapport meerkosten zorgvervoer door corona

Sociale partners hebben aan Panteia gevraagd te onderzoeken wat de meerkosten zijn voor zorgvervoer gedurende de coronacrisis vanwege (1) solovervoer of beperkte combinatiemogelijkheden en (2) bescherming en schoonmaak.

Coronamaatregelen SFM

Sociaal Fonds Mobiliteit volgt de richtlijnen van het kabinet. Cao-controles worden tot 1 september omgezet naar schriftelijke controles of worden verzet. Aanmelden voor Sterk aan het stuur kan nog wel en sommige individuele activiteiten kunnen digitaal of telefonisch uitgevoerd worden.

Keurmeester taxirolstoellift

Sociaal Fonds Mobiliteit in samenwerking met het ROVC technische opleidingen een trainingsprogramma ontwikkeld voor het keuren van taxirolstoelliften. De eerstvolgende trainingen staan gepland op 24 september en 19 november 2020.

Cursus Preventiemedewerker

Deze cursus is GRATIS in de Week van de RI&E (21 t/m 25 september)! Doe mee en vul de vernieuwde, met COVID-19 richtlijnen aangevulde branche RI&E ook gelijk in.

Taxi Nieuws

A-G: online 'intermediair' voor taxidiensten is geen vervoerdienst maar een dienst van de informatiemaatschappij

Een dienst die erin bestaat klanten en taxichauffeurs via een elektronische applicatie rechtstreeks met elkaar in contact te brengen, is een dienst va... lees meer

Aanmelden voor Taxi Innovatie Prijs kan nog enkele dagen

Het is nog tot en met vrijdag 18 september mogelijk om producten en diensten mee te laten dingen naar de Taxi Innovatie Prijs 2020... lees meer

Video: TaxiPro TV op de standplaats en taxi's in MaaS-pilot Utrecht

TaxiPro TV ging de standplaats op bij Rotterdam Centraal en sprak met chauffeurs en klanten over de stand van zaken in de opstapmarkt... lees meer

Cryptshare

Veilig online bestanden uitwisselen.

‘Wij zijn er voor iedereen die in het taxivervoer werkt: werkgevers, chauffeurs, taxileraren, centralisten, planners en ander niet-rijdend personeel.’
Henk van Gelderen, Sociaal Fonds Mobiliteit

1.558

Deelnemers aan de internetcursus Gezond werken in de taxi sinds september 2016.

‘De tips uit het Rolstoel ABC gebruik ik dagelijks.’
Peter van Dijk, Taxichauffeur Venlo

Looncalculator

Gebruik onze stapsgewijze rekenmodule om uw loon te bepalen conform cao Taxivervoer.

Nieuw in de branche

Nieuw taxibedrijf gestart? Met werknemers? Meld u bij ons aan.

Zorg-verzekering

Bij Menzis krijgt u aantrekkelijke kortingen op uw zorgverzekering.

Toelichting cao

Extra uitleg over de toepassing van de cao Taxivervoer.

naar boven