Eindrapport meerkosten zorgvervoer door corona

Sociale partners hebben aan Panteia gevraagd te onderzoeken wat de meerkosten zijn voor zorgvervoer gedurende de coronacrisis vanwege (1) solovervoer of beperkte combinatiemogelijkheden en (2) bescherming en schoonmaak.

Nieuwe wettelijk minimumlonen per 1 juli 2020

Dat betekent dat de bedragen in de categorie 20 jaar voor de loontabel niet-rijdend aangepast moeten worden. De wijzigingen zijn ook al verwerkt in de looncalculator.

SFM-premie 3e kwartaal vervalt

Het bestuur heeft besloten om vanwege de coronacrisis de SFM-premie ook over het derde kwartaal te laten vervallen. Het betreft de maanden juli, augustus en september.

Overgangstermijn Code VVR verlengd tot 1 januari 2021

Voor vervoer per taxi zouden rolstoelen vanaf 1 juli 2020 ISO gecertificeerd horen te zijn. Vanwege de coronacrisis is 1 juli 2020 niet haalbaar, daarom is de overgangstermijn verlengd tot 1 januari 2021.

SFM-premie 2e kwartaal vervalt

Vanwege de coronacrisis heeft het bestuur van Sociaal Fonds Mobiliteit besloten dat de SFM-premie over het tweede kwartaal niet wordt geïnd. Het betreft de maanden april, mei en juni.

Panteia bevestigt: bijna 80% van kosten zorgvervoer loopt door

KNV, CNV en FNV roepen gemeenten, zorginstellingen en verzekeraars op: red het zorgvervoer en betaal niet-gereden zorgvervoerritten gewoon door. Het leed is op langere termijn anders niet te overzien.

Coronamaatregelen SFM

Sociaal Fonds Mobiliteit volgt de richtlijnen van het kabinet. Cao-controles worden tot 1 september omgezet naar schriftelijke controles of worden verzet. Aanmelden voor Sterk aan het stuur kan nog wel en sommige individuele activiteiten kunnen digitaal of telefonisch uitgevoerd worden.

Keurmeester taxirolstoellift

Sociaal Fonds Mobiliteit in samenwerking met het ROVC technische opleidingen een trainingsprogramma ontwikkeld voor het keuren van taxirolstoelliften. De eerstvolgende trainingen staan gepland op 24 september en 19 november 2020.

Taxilerarendag

Op woensdag 2 september en donderdag 10 september 2020 organiseert Sociaal Fonds Mobiliteit samen met Stichting TX-Keur twee Taxilerarendagen met als thema: 'Competentieversterking van de taxileraar’.

Taxi Nieuws

Uber ontslaat 225 medewerkers in Amsterdam, maar omzeilt de regels

Door de lockdownmaatregelen en het vele thuiswerken gaat het al een tijdje slecht met taxidienst Uber... lees meer

WdK gaat leerlingen Veenendaal en Rhenen vervoeren

De aanbesteding van het leerlingenvervoer in Veenendaal en Rhenen is correct verlopen en op de gunning aan Willemsen-de Koning (WdK) is dan ook niets ... lees meer

Wat verdient een... uber-chauffeur?

"Door de coronacrisis droogde de stroom toeristen in Nederland op. Daarmee liep de gemiddelde uber-chauffeur toch wat inkomsten mis... lees meer

Cryptshare

Veilig online bestanden uitwisselen.

‘Wij zijn er voor iedereen die in het taxivervoer werkt: werkgevers, chauffeurs, taxileraren, centralisten, planners en ander niet-rijdend personeel.’
Henk van Gelderen, Sociaal Fonds Mobiliteit

1.558

Deelnemers aan de internetcursus Gezond werken in de taxi sinds september 2016.

‘De tips uit het Rolstoel ABC gebruik ik dagelijks.’
Peter van Dijk, Taxichauffeur Venlo

Looncalculator

Gebruik onze stapsgewijze rekenmodule om uw loon te bepalen conform cao Taxivervoer.

Nieuw in de branche

Nieuw taxibedrijf gestart? Met werknemers? Meld u bij ons aan.

Zorg-verzekering

Bij Menzis krijgt u aantrekkelijke kortingen op uw zorgverzekering.

Toelichting cao

Extra uitleg over de toepassing van de cao Taxivervoer.

naar boven