Training

Goed opgeleide chauffeurs zijn belangrijk in de branche. Maar wat heb je nodig om een goede chauffeur te worden en te blijven? Mentoren kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Zij werken nieuwe medewerkers in en geven coaching on-the-job. Daarnaast voeren mentoren gesprekken naar aanleiding van (veiligheids)incidenten.

Taken van een mentor verschillen vaak wel van bedrijf tot bedrijf. De training geeft de mentoren handvaten om de communicatie met chauffeurs beter en effectiever te laten verlopen. Aandacht geven, luisteren, onderzoeken hoe mensen in hun vel zitten, feedback geven, non-verbaal gedrag, emoties bespreken. Het belangrijkste is het echt dóén. Oefenen dus! Dit komt allemaal aan bod in een halve dag.

 

Voor wie

Mentoren en/of inwerkchauffeurs in de taxi- en touringcarbranche.

Waar

De trainingslocatie is in het midden van het land.

Kosten

Deelname is gratis.

Programmaoverzicht

Na de training ben je in staat een taxichauffeur te ‘sturen’, coachen, ondersteunen, motiveren voor het uitoefenen van zijn taken. Wat kun je verwachten in de drie uur durende training:
 

1. Basisbeginselen van Communicatie 

Werkvorm: presentatie

Onderwerpen: zender en ontvanger; ruis; observeren; contact maken; verbaal- en non-verbaal gedrag; inhoud - en betrekkingsniveau; vraagtechnieken, actief luisteren - samenvatten- doorvragen.

 

2. Signaleren van probleempunten

Werkvorm: didactisch leergesprek, discussie

Onderwerpen: feedbackgeven; bespreken emotie en motivatie; signaleren van stress.

 

3. Voeren van coachingsgesprekken 

Werkvorm: simulatieoefening

Onderwerpen: Oefenen met een acteur aan de hand van vastgestelde casuïstiek; oefenen met de acteur op basis van individuele vraag. Basis communicatie: signaleren probleempunten en voeren van coachinggesprekken.


De training bestaat uit een halve dag.  Er kunnen minimaal 8 en max. 12 deelnemers meedoen.

 

Trainingsdata

Er zijn nieuwe trainingen gepland op:

Datum Tijd Locatie
Vrijdag 18 oktober 2024 13:00 - 17:00 uur Centraal in het land