4-daagse trainingsroute
'Focus op coachend leiderschap’

In de huidige tijd is niets zeker; een tekort aan personeel, medewerkers die uitvallen en werkomstandigheden die om aanpassingen vragen… Herkenbaar? Als leidinggevende heeft u hierin een beslissende rol. Organisaties bestaan uit mensen, zij vormen het grootste kapitaal binnen uw bedrijf. Meer dan ooit is het van belang om de mensen waar uw vervoersbedrijf op draait aan boord te houden. En dan wel gemotiveerd en gezond. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Dat leert u in de trainingsroute ‘Werken aan sterk werkgeverschap’.


Voor wie

Werkgevers en leidinggevenden.
 

Waar

De trainingslocatie is in het midden van het land. Bij voldoende deelnemers (minimaal 8) kan de training ook in company verzorgd worden.
 

Duur

De training duurt 4 hele dagen. Het is belangrijk dat je alle dagen aanwezig kan zijn.  

Trainingsdata:

Dag 1: Dinsdag 15 oktober 2024

Dag 2: Dinsdag 12 november 2024

Dag 3: Dinsdag 10 december 2024

Dag 4: Dinsdag 7 januari 2025
 

Kosten

Deelname is gratis, als je alle trainingsdagen volgt.

Programmaoverzicht

In deze praktijkgerichte training zullen we verkennen hoe (coachend) leiderschap kan bijdragen aan de specifieke uitdagingen waarmee de branche wordt geconfronteerd. We zullen focussen op het ontwikkelen van vaardigheden om medewerkers te begeleiden, te motiveren en te ondersteunen. Deze vaardigheden zullen van praktijkvraagstukken gekoppeld worden aan de huidige uitdagingen zoals:

1. Talentbehoud en Ontwikkeling:

In een omgeving waar het vinden van gekwalificeerd personeel moeilijk is, is het essentieel om bestaande talenten te behouden en te ontwikkelen. Coachend leiderschap moedigt continue groei en ontwikkeling aan door individuen te ondersteunen bij het stellen van doelen, het identificeren van ontwikkelingskansen en het overwinnen van obstakels.

2. Vergrijzing en Duurzame Inzetbaarheid:

Met een vergrijzend personeelsbestand is het bevorderen van duurzame inzetbaarheid cruciaal. Coachend leiderschap kan helpen bij het creëren van een cultuur waarin medewerkers worden aangemoedigd om hun eigen vaardigheden en kennis bij te werken, waardoor ze relevant blijven in een steeds veranderende sector.

3. Beperkte Middelen voor HR-beleid:

In MKB-bedrijven waar tijd en middelen beperkt zijn, kan coachend leiderschap een (kosten)effectieve benadering zijn om de prestaties en het welzijn van medewerkers te verbeteren. Door medewerkers actief te betrekken bij hun eigen ontwikkeling en motivatie, kan coachend leiderschap bijdragen aan het creëren van een ondersteunende werkomgeving zonder de noodzaak van uitgebreide HR-structuren.

4. Gezondheidsbevordering:

In een sector waar veel zittend werk wordt verricht en gezondheidsproblemen een aanzienlijk risico vormen, kan coachend leiderschap een rol spelen bij het bevorderen van een cultuur van gezondheid en welzijn. Leiders kunnen medewerkers aanmoedigen om actief te zijn, gezonde gewoonten te bevorderen en ondersteuning te bieden bij het omgaan met werkgerelateerde stress en fysieke uitdagingen.

Bovenstaande vormt de basis voor het trainingsprogramma wat Sterk aan het stuur voor werkgevers en leidinggevenden heeft ontwikkeld. De training bestaat uit vier onderdelen (acht dagdelen).

Lesplanning 2024/2025

 

Locatie/Dag

 

Dag 1

 

Dag 2

 

Dag 3

 

Dag 4

Dinsdag 15 oktober 12 november 10 december

7 januari