Sociaal Fonds Mobiliteit heeft een aantal internetcursussen ontwikkeld voor werknemers in de taxibranche. De internetcursussen zijn gratis te volgen. Ze bestaan uit filmpjes van praktijksituaties, gesproken uitleg en een toets.

Door de toets te maken aan het einde van de internetcursus, kan de deelnemer een certificaat van deelname verdienen. Dit is een digitaal pdf-bestand dat per e-mail wordt verzonden. 

Hiernaast vindt u een overzicht van alle internetcursussen op een rij.

 

Nieuwe E-learning over Code VVR

Begin januari 2022 is de nieuwe e-learning over het toepassen van de richtlijnen uit de Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden gelanceerd. Aan bod komen situaties waar taxichauffeurs vaak vragen over hebben. Zoals; wat moet u doen als de rolstoelpassagier de overstap niet kan maken naar een reguliere stoel, en hoe vervoer je een scootmobiel?

 

Internetcursussen ‘Lastige situaties’ en ‘Agressie in de taxi’ vernieuwd!

Onze internetcursussen ‘Lastige situaties’ en ‘Agressie in de taxi’ zijn eind 2021 vernieuwd. Beide cursussen hebben nu een nieuwe, meer eigentijdse presentatie en uitstraling. De voice-over teksten zijn vervangen door live presentaties en diverse oudere filmpjes zijn vervangen door een nieuwe opname.

Ook inhoudelijk zijn meer herkenbare praktijksituaties uit het personenvervoer behandeld en nuttige tips toegevoegd. Bij de cursus ‘Lastige situaties’ is, in lijn met de maatschappelijke ontwikkelingen, meer aandacht besteed aan inclusiviteit. Met name op thema’s als discriminatie, racisme en pestgedrag.