Ter verduidelijking van de richtlijnen in de Code VVR, heeft Sociaal Fonds Mobiliteit een online training samengesteld. Aan de hand van 19 vragen kunnen taxichauffeurs iets leren over veilig rolstoelvervoer zoals vastgelegd in de Code VVR.

In deze internetcursus komt u meer te weten over de belangrijkste richtlijnen bij rolstoelvervoer.

>> Direct naar de Free Learning module Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden 

Voor wie

Deze internetcursus is bedoeld voor iedereen die in de branche betrokken is bij rolstoelvervoer.

Inhoud van de cursus

Aan de hand van 19 vragen kunt u meer leren over veilig rolstoelvervoer zoals vastgelegd in de Code VVR. U kunt vooraf de Code VVR doornemen, maar dat is niet verplicht. U kunt ook direct beginnen. Mensen leren namelijk het beste en het snelste als ze eerst zelf moeten nadenken. En dat gaat het beste als u vragen moet beantwoorden. Deze internetcursus lijkt misschien op een toets waarbij u beoordeeld wordt op uw kennis, maar het gaat er met name om dat u er iets van leert. Aan het eind kunt u een certificaat printen als u voldoende vragen goed hebt beantwoord.

Video's

Sociaal Fonds Mobiliteit heeft video's gemaakt over de toepassing van de richtlijnen uit de Code VVR. Aan bod komen situaties waar taxichauffeurs vaak vragen over hebben. Zoals; wat moet u doen als de rolstoelpassagier de overstap niet kan maken naar een reguliere stoel, en hoe vervoer je een scootmobiel? De video's zijn verwerkt in de Free Learning module. Daarnaast zijn ze ook als losse video's te bekijken op het YouTube kanaal van Sociaal Fonds Mobiliteit. Taxileraren kunnen de video's ook in hun eigen lesmateriaal opnemen.

Resultaat

U wordt zich bewust van de risico’s en verantwoordelijkheden die verbonden zijn aan het veilig vervoeren van rolstoelpassagiers. Zodra u de internetcursus heeft afgerond, kunt u aan het eind een certificaat printen, mits u voldoende vragen goed hebt beantwoord.

Vervolgcursus

Om er zeker van te zijn dat hetgeen u heeft geleerd in de dagelijkse praktijk toegepast kan worden is het van belang dat u na de internetcursus een praktijktraining volgt waarin de noodzakelijke vaardigheden worden geoefend. Deze bedrijfstraining Code VVR mag worden verzorgd door een taxileraar/opleider die bij voorkeur via SFM de train-de-trainer hiervan heeft gevolgd.