In deze internetcursus leert u hoe u met een agressie-incident kunt omgaan. De diverse vormen van agressie komen aan bod, zodat u ze op tijd herkent.

De filmpjes zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen en laten u zien hoe u kunt handelen. En hoe gaat u om met bepaalde doelgroepen? Deskundigen geven u tips uit de praktijk. Investeer een uurtje van uw tijd, doe mee aan de toets en u bent weer helemaal op de hoogte. Want het is belangrijk dat u goed voorbereid op weg gaat.

>> Direct naar de internetcursus Omgaan met agressie in de taxi

Sociaal Fonds Mobiliteit heeft de oude internetcursus Veilig in de taxi in januari 2016 in een nieuw jasje gegoten. De informatie en de filmpjes zijn afgestemd op het doelgroepenvervoer. Het accent ligt nu minder op het straattaxivervoer.

Voor wie

Deze cursus is een must voor alle medewerkers in het taxivervoer. Zowel de chauffeur als de medewerker op kantoor kan met agressie te maken krijgen. Ook is het belangrijk dat op kantoor de opvang en nazorg geregeld is na een agressie-incident.

Inhoud van de cursus

Als chauffeur kunt u vervelende situaties vaak voorkomen door uw eigen handelen. Aan de hand van filmpjes over praktijksituaties leggen deskundigen u uit hoe u dit aanpakt. De getoonde situaties zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Hiervoor is veel gesproken met betrokkenen en hulpverleners.

Er zijn diverse vormen van agressie, deze leert u herkennen. U krijgt uitleg over de manieren waarop u met agressie om kunt gaan. Het is daarbij belangrijk dat daders weten en voelen dat zij een grens zijn over gegaan. Maar waar ligt die grens? Dat leert u in deze internetcursus.

Verder geven deskundigen tips hoe u u als chauffeur met de verschillende doelgroepen in het vervoer om kan gaan. En hoe regelt u de opvang en nazorg van collega’s die met agressie te maken hebben gekregen? In de bibliotheek vindt u diverse filmpjes met antwoorden op deze vraag. Bovendien maakt de cursus u bekend met wet- en regelgeving.

Bedrijfstraining

Als u regelmatig te maken heeft met agressie of om zeker van te zijn dat hetgeen u heeft geleerd in de dagelijkse praktijk toegepast kan worden is het van belang dat u na de internetcursus een bedrijfstraining volgt waarin de noodzakelijke vaardigheden worden geoefend. Deze bedrijfstraining Omgaan met agressie in de taxi mag worden verzorgd door een taxileraar/opleider die via Sociaal Fonds Mobiliteit de train-de-trainer hiervan heeft gedaan.

Resultaat

U wordt zich bewust van de lastige situaties waar u  mee te maken kunt krijgen. U raakt gedurende de cursus bekend met de diverse vormen van agressie, de wetgeving en de manieren waarop u kunt handelen. U sluit de internetcursus af met een korte toets. Bij goed gevolg krijgt u een certificaat per e-mail toegestuurd.