Ieder jaar organiseert Sociaal Fonds Mobiliteit samen met Stichting TX-Keur de Taxilerarendag. Telkens staat een ander thema centraal. Graag ontmoeten wij jou op dinsdag 28 november 2023.

26-10-2023
De aanmelding voor de Taxilerarendag 2023 is gesloten. We zijn blij en verrast door het grote aantal aanmeldingen in korte tijd. Inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt. Voor TX-gecertificeerde taxileraren die zich niet hebben kunnen aanmelden, geldt dat zij voor behoud van hun kwalificatie in plaats hiervan train-de-trainersessies van SFM mogen opvoeren.

 

 

Programma 2023

Voor wie?

Ben jij TX-taxileraar? Dan is het volgen van nascholing verplicht. Door het bijwonen van deze dag kun je aan deze verplichting voldoen. Maar ook als je geen TX-taxileraar bent, en wel opleidingsactiviteiten doet, is deze dag absoluut interessant! 
 

Wat gaan we doen?

Als taxileraar heb je de verantwoordelijkheid om een kwalitatief goede opleiding te verzorgen. Tijdens de Taxilerarendag gaan we aan de slag met het verbeteren van jouw competenties en vaardigheden en het verbreden van jouw kennis om optimaal je lessen te kunnen geven. En er is genoeg tijd om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

Dit jaar hebben we ook weer een programma voor mentoren! Vorig jaar bleek dit succesvol, dus gaan we hier graag mee door. 
 

Programma

 9.30 Ontvangst met koffie  
10.00 Welkomstwoord en uitleg programma  
10.30 Workshop ronde 1  
12.30  Lunchpauze  
13.30 Workshop ronde 2  
15.30 Gezamenlijke afsluiting  
16.00  Einde programma  

 

Inhoud programma

Er zijn twee workshoprondes: één in de ochtend en één in de middag. Een workshop duurt 2 uur. Bij aanmelding kan je aangeven welke twee workshops je graag bij wilt wonen. Er is keuze uit de volgende workshops:
 

  1. Hoe hou ik variatie in mijn les  
    Voor taxileraren die klassikale lessen verzorgen

Hoe zorg je ervoor dat je cursisten bij de les blijven en leren? Hoe breng je kennis en vaardigheden over?

Tijdens deze workshop krijg je tools en werkvormen aangereikt om alle cursisten actief te betrekken bij de les. Na een korte introductie en een beetje theorie, gaan we aan de slag met verschillende interactieve werkvormen die je tijdens je lessen kunt inzetten. Je leert wanneer je ze kunt inzetten en hoe je ze gebruikt. Een aantal werkvormen is digitaal, dus zorg dat je een device (laptop, tablet of telefoon) bij je hebt!
 

  1. Praktijktrainingen veilig en gezond rolstoelvervoer en scootmobiel
    > In samenwerking met Locomotion
    Voor taxileraren en mentoren

Hoe leer je je een chauffeur om veilig en verantwoord om te gaan met passagiers met een rolstoel of scootmobiel?

Rolstoelvervoer kan fysiek belastend zijn voor chauffeurs. Tijdens deze praktijktraining leer je hoe je fysiek verantwoord met rolstoel en scootmobiels omgaat en hoe doe je dat op een manier die veilig is voor je passagier. Ook leer je hoe je deze kennis kan overbrengen op je collega’s.
In deze praktijktraining ga je aan de slag met rolstoelbussen en rolstoelen!
 

  1. Train-de-trainer schadepreventie: Sturen op gedrag 
    > In samenwerking met Don Opleidingen
    Voor taxileraren en mentoren

Een chauffeur die weet hoe hij of zij schade en ongelukken voorkomt is goud waard voor elk taxibedrijf. En uiteraard is dat ook wel zo prettig voor de chauffeur zelf en de passagiers. Hoe kan jij als taxileraar of mentor het (rij)gedrag van chauffeurs veranderen?

In deze interactieve workshop leer je wat schadepreventie is. Je krijgt kennis en tools waarmee je chauffeurs bewust maakt van het belang van schadepreventie en hoe zij schade en ongelukken kunnen voorkomen. Hoe bereik je dat doel, welke aspecten spelen mee en hoe kunnen chauffeurs hun gedrag hierop in de praktijk aanpassen?
 

  1. Effecten van van alcohol, drugs en medicijnen op rijvaardigheid
    > In samenwerking met Be-Responsible
    Voor taxileraren en mentoren

Kom meer te weten over middelengebruik op de werkvloer: Wat kun je als leraar of mentor doen om dit met je chauffeurs bespreekbaar te maken?

Praktische workshop waarin je leert om middelengebruik te herkennen. Wat zijn tegenwoordig veel gebruikte middelen en wat zijn de risico’s. Wanneer is sprake van gebruik en wanneer van verslaving? Hoe breng je deze kennis over en hoe ga je als mentor het gesprek aan.
 

Wanneer en waar?

Dit jaar organiseren we één bijeenkomst op een locatie centraal in Nederland: 


Er kunnen maximaal 70 personen deelnemen.


Meld je snel aan!

Je kunt jezelf online inschrijven voor een workshop naar keuze via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Kies daarbij twee workshops die je graag zou willen volgen. Deelname aan de Taxilerarendag is gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Schrijf je daarom nog snel in!

Mocht het maximum aantal deelnemers van 70 bereikt zijn, dan kunnen we je op de wachtlijst plaatsen. Indien er afmeldingen zijn, word je benaderd of je nog deel wilt nemen. 

Let op! Mocht je jezelf aanmelden en onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Wij kunnen dan een andere deelnemer op de wachtlijst benaderen.

Aanmeldformulier