Op dinsdag 7 mei en woensdag 15 mei 2019 organiseert Sociaal Fonds Mobiliteit samen met Stichting TX-Keur twee Taxilerarendagen met als thema: 'Dag van de masterclasses en de rijvaardigheid’. Graag ontmoeten wij u op één van deze dagen.

Voor wie?

Bent u TX-taxileraar? Dan is het volgen van nascholing verplicht. Door het bijwonen van deze dag kunt u aan deze verplichting voldoen. Maar ook als u geen TX-taxileraar bent, en wel opleidingsactiviteiten doet, is deze dag absoluut interessant! 

 

Wat gaan we doen?

Als taxileraar heeft u de verantwoordelijkheid om een kwalitatief goede opleiding te verzorgen. Tijdens de Taxilerarendag gaan we aan de slag met het verbeteren van uw competenties en vaardigheden en het verbreden van uw kennis om optimaal uw lessen te kunnen geven. 

Tijdens het plenaire gedeelte vertellen we u meer over actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche. Vervolgens krijgt u twee masterclasses aangeboden: 

  • Samen Dementievriendelijk (Alzheimer Stichting) zal samen met een ervaren taxileraar een masterclass ‘Dementie in de taxi’ verzorgen. 
  • Een verkeerspsycholoog neemt u mee in een masterclass over hoe het menselijk brein werkt in het verkeer en hoe je op (veilig) gedrag kunt ‘sturen’ door training. 
     

’s Middags volgen de praktijkoefeningen op de slipbaan gericht op het aanleren van veilig weggedrag.

 

Programma                                          

09:00 Ontvangst met koffie en wat lekkers

09:30 Welkomstwoord en start plenaire gedeelte met actualiteiten uit de branche (TX-Keur en Sociaal Fonds Mobiliteit)

09:45 Masterclass ‘Dementie in de taxi’ (Samen Dementievriendelijk’/Munckhof Reizen) 

10:45  Pauze

11:00 Masterclass Adriaan Heino (verkeerspsycholoog)

12:00 Lunchbuffet

13:00 Verhoogde rijvaardigheidstraining voor taxileraren: centraal staat hoe de taxileraar de bewustwording en anticiperende stijl kan overbrengen aan collega chauffeurs. 

17:00 Evaluatie en uitreiking certificaat en drankje

 

Wanneer en waar?

Om iedereen voldoende in de gelegenheid te stellen aanwezig te zijn, hebben we gekozen voor twee bijeenkomsten op verschillende locaties. De Taxilerarendag staat gepland op: 

  • Dinsdag 7 mei, Safety Experience Center, Rosmalen (Noord-Brabant)  
  • Woensdag 15 mei, Rijvaardigheidscentrum Lelystad, Lelystad (Flevoland)


 

Meld u snel aan!

U kunt uzelf online inschrijven voor een bijeenkomst naar keuze via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Deelname aan de Taxilerarendag is gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Schrijf u daarom snel in,
vóór 20 april, dan weet u zeker dat u er bij bent. Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Mocht het maximum aantal deelnemers bereikt zijn, dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen en/of in overleg voor de andere regio kiezen. Indien er afmeldingen zijn, wordt u benaderd of u nog deel wilt nemen in de regio van uw eerste keuze. 

Let op! Mocht u zichzelf aanmelden en onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Wij kunnen dan een andere deelnemer op de wachtlijst benaderen.

Aanmeldformulier