In deze train-de-trainer wordt ingegaan op de risico’s van ongewenste of onbedoelde handelingen en situaties. Daarbij tevens hoe er in bepaalde lastige situaties en omstandigheden op een professionele manier kan worden gehandeld. De taxileraar leert hoe de lesstof overgebracht kan worden aan chauffeurs, en hoe hij de gedragscode en het protocol uit de toolkit op het bedrijf afstemt en invoert.

Deze train-de-trainer is ontwikkeld voor bedrijven die hun chauffeurs bewust willen maken van de risico’s die spelen bij bepaalde lastige, vaak onbedoelde, onverwachte of ongewenste situaties die men tegen kan komen in diverse soorten vervoer. De cursus biedt tevens handvatten om effectief met de bijbehorende toolkit Lastige situaties in de taxi aan de slag te gaan binnen het bedrijf. Men leert onder andere hoe de gedragscode en het protocol op het bedrijf kunnen worden afgestemd. En hoe dit met uw medewerkers kan worden gecommuniceerd.

Voor wie

Deelname aan de cursus is mogelijk voor taxileraren die minimaal aan één van de volgende eisen voldoen:

 • de opleiding taxileraar hebben afgerond; 
 • als taxileraar geregistreerd staan bij TX-Keur; 
 • ervaring als trainer voor de taxibranche hebben opgebouwd bij opleidingsinstituten/ verkeersscholen.

 

De cursus is tevens bedoeld voor:

 • leidinggevenden of staffunctionarissen van taxibedrijven die tot taak hebben de gedragscode en het protocol in de organisatie in te voeren.

 

Training voor chauffeurs

Het opleidingstraject voor chauffeurs bestaat uit een voorbereiding door de internettraining Contractvervoer te doorlopen. Daarna volgt een praktijktraining of werkoverleg in het eigen bedrijf waarin voldoende aandacht is voor de invoering van de op maat gemaakte gedragscode en het protocol. De praktijktraining wordt verzorgd door een taxileraar die voldoet aan één van bovenstaande eisen. Het op maat maken en invoeren van gedragscode en protocol en het te houden overleg kan worden gedaan door een leidinggevende of staffunctionaris die de train-de-trainer heeft gedaan. Het opleidingsprogramma wordt door TX-Keur erkend.

Inhoud van de train-de-trainer (1 dagdeel)

 • Gedragscode en protocol
  Er wordt ingegaan op de wijze waarop u in uw bedrijf de gedragscode en het protocol kunt invoeren. En u leert hoe u, nadat uw medewerkers de internetcursus hebben gevolgd, in een werkoverleg hieraan een vervolg kan geven.
 • Vertrouwd persoon
  In de gedragscode wordt de “vertrouwd persoon” geïntroduceerd. In de cursus wordt verder ingegaan op die functie.
 • Bedrijfscursus
  Nadat de chauffeurs de internetcursus gevolgd hebben, is het belangrijk dat u de tijd neemt om in gesprek te gaan met de chauffeurs. U kunt dan uitleggen wat er wel en niet van ze wordt verwacht en hoe ze zich moeten gedragen. In deze cursus krijgt u advies hoe u een bedrijfscursus kunt opzetten en uitvoeren.
 • Handboek
  U ontvangt een handboek met al het (video)materiaal van de Toolkit. Daarnaast ontvangt u de instructiefilm “Ik fout? Hoezo??” , gemaakt door Connexxion Taxi Services in samenwerking met SFM. U kunt deze film gebruiken in uw werkoverleg of bedrijfstraining.


Trainingsdata

Momenteel hebben wij nog geen trainingen gepland. Via het aanmeldformulier kunt u aangeven dat u interesse heeft. Zodra nieuwe data bekend zijn, zullen wij contact met u opnemen.

Kosten en aanmelden

De cursus van 1 dagdeel kost voor medewerkers van taxibedrijven € 75 (excl. BTW). Heeft u interesse? Meld u dan aan via het aanmeldformulier hieronder. U ontvangt van ons een bevestiging van deelname.

Zodra er een datum is gepland, sturen wij u een factuur. Het bedrag dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de cursus betaald te zijn.

Aanmelden