Deze train-de-trainer gaat over hoe de taxileraar de bedrijfscursus leerlingenvervoer kan overbrengen aan taxichauffeurs. Men ontvangt achtergrondinformatie over de verschillende typen leerlingen, bronnen waaruit men kan putten en uitleg over verschillende werkvormen en verschillende pedagogisch-didactische aanpakken. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het deelnemen aan een intervisiebijeenkomst voor taxileraren onderling.

In de Cursus Leerlingenvervoer maakt de taxichauffeur kennis met het specifieke gedrag van leerlingen in het leerlingenvervoer. En hij leert wat een passende aanpak is. Leraren die deze cursus willen geven, worden eerst door Sociaal Fonds Mobiliteit getraind.

Sociaal Fonds Mobiliteit heeft het cursusmateriaal samen met de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Eindhoven, scholen, ouders, chauffeurs en vervoerders ontwikkeld.

Voor wie

Deelname aan de cursus is mogelijk voor taxileraren die minimaal aan één van de volgende eisen voldoen:
• de opleiding taxileraar hebben afgerond;
• als taxileraar geregistreerd staan bij TX-Keur;
• ervaring als trainer voor de taxibranche hebben opgebouwd bij opleidingsinstituten/ verkeersscholen.

Inhoud van de train-de-trainer (1 dagdeel)

Tijdens de train-de-trainer Leerlingenvervoer leert u hoe u de Cursus Leerlingenvervoer kunt overbrengen aan taxichauffeurs. U ontvangt achtergrondinformatie over de verschillende typen leerlingen, bronnen waaruit u kunt putten, uitleg over verschillende werkvormen en diverse pedagogisch-didactische aanpakken. Bij het thema hoort ook een toolkit met handige hulpmiddelen die helpen het vervoer van bijzondere leerlingen in goede banen te leiden. De toolkit bestaat uit een meldingsformulier agressie, een overeenkomst ouders, een pictogramkaart en het taxipaspoort. Na afloop van de training ontvangt u het lesmateriaal met filmfragmenten om de cursus te kunnen geven. Daarnaast is er voor taxileraren binnen het leerlingenvervoer de mogelijkheid tot het deelnemen aan een intervisiebijeenkomst middels de zogenaamde Praktijkdag.

Trainingsdata

Momenteel hebben wij geen trainingen gepland. Heeft u interesse in deze training? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Zodra nieuwe data bekend zijn, zullen wij contact met u opnemen. De training bestaat uit 1 dagdeel. Maximum aantal deelnemers: 20.

Kosten en aanmelden

De kosten voor de training bedragen voor:

  • taxileraar van een taxibedrijf: 75,- euro

excl. BTW. 

Aanmelden