Wil je weten hoe de regels in de cao Taxivervoer werken? Bekijk dan deze video's met een korte uitleg. Meer informatie kun je nalezen in de cao Taxivervoer.

Inschaling en loonsverhoging

 

Het leven wordt ieder jaar duurder. Gelukkig kent de cao Taxivervoer een jaarlijkse tredeverhoging, waardoor je salaris ieder jaar stijgt. Daarnaast vindt veelal ook een jaarlijkse loonsverhoging plaats. Maar wat gebeurt er met je salaris als je van werkgever wisselt? 

Als je zelf bij een ander taxibedrijf solliciteert, kun je zelf over je salaris onderhandelen. Het kan zijn dat je weer hetzelfde salaris afspreekt, maar misschien zit er wel een verhoging in. Maar minder kan natuurlijk ook, zo lang het maar minimaal het laagste loon is wat binnen de cao Taxivervoer is toegestaan. 

Het kan ook zijn dat je min of meer bij dezelfde werkgever blijft. In de cao Taxivervoer wordt gesproken van opvolgend werkgever. Bijvoorbeeld dat je via je uitzendbureau rechtstreeks in dienst komt bij je werkgever. In dat geval wordt je salaris bepaald op basis van je ervaringsjaren, het aantal jaren dat je al werkzaam bent in de taxibranche. Meestal komt dat erop neer, dat je weer hetzelfde salaris ontvangt. 

Of misschien gaat het vervoerscontract waarvoor je rijdt, over naar een andere werkgever. Verhuis je mee naar die nieuwe werkgever, dan verhuist je salaris ook mee. Je ontvangt dan weer precies hetzelfde salaris.

> Meer informatie lees je in de cao Taxivervoer

Ziekengeld

 

Het kan iedereen overkomen. Je bent ziek en niet in staat te werken. Maar hoe zit het met je salaris? Krijg je wel doorbetaald? Gelukkig is in de cao Taxivervoer daar een en ander voor geregeld. 

Op basis van je gemiddeld aantal gewerkte uren krijg je een deel van je salaris in de vorm van ziekengeld betaald. Je werkgever kan je eerste ziektedag wel als een wachtdag behandelen. Dat houdt in dat je die dag niet betaald krijgt of je zet daar zelf een vakantiedag voor in. 

> Meer informatie lees je in de cao Taxivervoer