Bijgewerkt op 04-06-2020

We hebben voor u een overzicht gemaakt waar u terecht kunt voor actuele informatie over het coronavirus en de taxibranche. Nieuw toegevoegd zijn de aangepaste protocollen voor taxivervoer, zorgvervoer en kinderopvang-, leerlingen- en vso-vervoer.

02-06-2020

Nieuwe sectorprotocollen voor veilig zorg- en taxivervoer

Met het verlichten van de maatregelen tegen het coronavirus, gaat ook het zorgvervoer en het taxivervoer voor consumenten en bedrijven, weer langzaam op gang komen. Om dit veilig te laten verlopen, stelden brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), samen met FNV en CNV, protocollen op. Partijen maakten hierbij gebruik van adviezen van onder andere het RIVM, de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en cliëntenorganisaties.

Bekijk het gezamenlijke persbericht.

Hieronder vindt u de protocollen en een stroomschema met de belangrijkste hoofdlijnen uit de drie sectorprotocollen, zodat eenvoudiger is te zien wat de belangrijkste maatregelen voor welk vervoer zijn. De aangepaste protocollen vervangen voorgaande versies.

Er zijn nu dus in totaal vier protocollen:

 

Ook de e-learning ‘het Corona-ABC’ is geactualiseerd. Hierin alles over de nieuwe protocollen per 1 juni, welke mondmaskers en meer tips.

 

Update 26-05-2020

Sectorprotocol leerlingen- en kinderopvangvervoer beschikbaar

Afgelopen vrijdag presenteerden de sociale partners in het Zorg- en Taxivervoer het ‘Sectorprotocol leerlingen- en kinderopvangvervoer’.  Bekijk het protocol en het gezamenlijke persbericht.

Update 11-05-2020

Hygiëne protocollen voor Zorg- en Taxivervoer

KNV Zorgvervoer en Taxi heeft in overleg met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), RIVM en het ministerie van I&W gewerkt aan nieuwe Hygiëne protocollen voor Zorgvervoer en Taxi.

Dat heeft twee documenten opgeleverd:

  1. Een algemeen protocol voor alle zorg- en taxivervoer, voor passagiers die geen klachten hebben, of niet zijn besmet met COVID-19
  2. Een protocol dat door het RIVM is opgesteld, te gebruiken voor passagiers die wel klachten hebben, of zijn besmet met COVID 19

Ook heeft KNV Zorgvervoer en Taxi een lijst met veelgestelde vragen publiceerd. 

Cao-controles SFM

Meer informatie over de voortgang van de cao-controles van Sociaal Fonds Mobiliteit vindt u op deze pagina.