1000e dementievriendelijk certificaat uitgereikt aan chauffeur van Munckhof

1 maart 2019

Ton van Heeswijk heeft als 1000e taxichauffeur de praktijktraining ‘In de taxi’ van Samen Dementievriendelijk succesvol afgerond. Reden genoeg voor Sociaal Fonds Mobiliteit en de Stichting Alzheimer Nederland om hem eens feestelijk in het zonnetje te zetten.

Namens de Stichting Alzheimer Nederland reikte Roderik Reinstra een ingelijst officieel certificaat uit. Ton nam het certificaat blij verrast in ontvangst, evenals de bloemen en het ‘vergeet-me-niet’ speldje. Roderik feliciteerde hem hartelijk met het behaalde resultaat en sprak de wens uit dat hij het geleerde vaak in praktijk zal mogen brengen en dat er nog meer taxichauffeurs de training zullen volgen. Als het aan Munckhof ligt wordt daar zeker werk van gemaakt. Taxileraar Pierre Palmen heeft inmiddels al diverse trainingen verzorgd en heeft de intentie om alle medewerkers van Munckhof dementievriendelijk te maken. Namens Sociaal Fonds Mobiliteit reikte arbocoach Peer Vos ook een bos bloemen uit aan Pierre voor zijn inspanningen.  Na afloop werd er gezamenlijk geproost op het bereiken van deze mijlpaal.

Aantal mensen met dementie neemt toe

Sinds de lancering van het leerprogramma ‘in de taxi’ van Samen Dementievriendelijk, hebben zo’n 1.200 chauffeurs de praktraining gevolgd. Daarvan zijn bijna 900 medewerkers werkzaam bij Munckhof. Opvallend is de reactie van deelnemers, dat zij de nieuwe kennis goed toe kunnen passen, niet alleen in hun werk, maar ook in hun privé-situatie. Het blijkt dat veel mensen wel iemand met dementie kennen in hun vrienden- of familiekring. Met de huidige vergrijzing is de verwachting dat het aantal mensen met dementie zal stijgen van 270.000 nu naar 550.000 in 2020. 

Training volgen

Taxichauffeurs kunnen gratis de online-training ‘In de taxi’ volgen via de website van Sociaal Fonds Mobiliteit. Aansluitend biedt de praktijktraining de mogelijkheid tot meer verdieping. Het opleidingsprogramma wordt door TX-Keur erkend.