Veel van de problemen binnen taxibedrijven zijn terug te voeren op een gebrek aan communicatie tussen leidinggevenden en hun de medewerkers. Wanneer medewerkers onder druk komen te staan is goede communicatie erg belangrijk. Dit blijkt uit recent onderzoek bij diverse taxibedrijven. Maar hoe pakt u dat aan?

In de cursus Beter communiceren voor leidinggevenden leert u gesprekken voeren met medewerkers over hun functioneren. Denk daarbij aan signaleringsgesprekken, verzuimgesprekken, opvang- en nazorg gesprekken. Ook beoordelings- en functioneringsgesprekken komen aan bod. U oefent uw communicatievaardigheden en u leert diverse gesprekstechnieken toe te passen.

Voor wie

De cursus richt zich op leidinggevenden en medewerkers die formeel geen leidinggevende functie bekleden maar in de praktijk wel leidinggevende taken vervullen.

De doelgroep die wij voor ogen hebben zijn bedrijfsleiders, medewerkers personeelszaken, preventiemedewerkers, planners/centralisten met leidinggevende taken etc. Vraagt u zich af of de cursus ook voor u geschikt is? Neemt u dan even contact met ons op.

Inhoud van de cursus (2 dagen)

Deze cursus is maatwerk. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een korte vragenlijst. De cursusleider stemt de cursus af op de behoefte van de deelnemers. Tijdens de 2 cursusdagen oefent u situaties met een acteur. 

Dag 1: Communicatie en gesprekstechnieken in het algemeen
Er wordt aandacht besteed aan communicatiestijlen, signaleren van problemen, verschillende technieken, geven van feedback etc.

Dag 2: Leerdoelen van de deelnemers
In deze fase komen gespreksvormen aan bod die van belang zijn voor de deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan:

  • opvang en nazorg;
  • verzuimbegeleiding;
  • selectie-, beoordelings- en functioneringsgesprekken;
  • geven van feedback;
  • onderhandelingstechnieken;
  • coachinggesprekken. 

Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat "Beter communiceren voor leidinggevenden".

Trainingsdata

Momenteel hebben wij geen trainingen gepland. Heeft u interesse, vult u dan het aanmeldformulier in. Zodra nieuwe data bekend zijn, zullen wij contact met u opnemen.

Kosten en aanmelden

De prijs voor de tweedaagse cursus is op aanvraag beschikbaar. Bij minimaal 8 deelnemers gaat de cursus door. Per cursus is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Heeft u interesse in deze training? Meld u dan aan via het aanmeldformulier op deze pagina. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een vragenlijst. Op basis daarvan bepalen we waar de accenten in de cursus gelegd moeten worden.

Zodra er een datum is gepland, sturen wij u een factuur. Het bedrag dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de cursus betaald te zijn.

Aanmelden