Een grapje maken, een schouderklopje geven of een passagier helpen met het vastmaken van de gordel. Dit is de dagelijkse praktijk voor veel taxichauffeurs, het hoort bij het werk. Deze situaties lijken misschien onschuldig, maar de passagier kan ze als ongewenst ervaren. Binnen het contractvervoer wordt vaak een groter beroep gedaan op de behulpzaamheid van de chauffeur. Maar waar ligt de grens?

De bedrijfstraining Lastige situaties in de Taxi maakt chauffeurs bewust van de risico’s en biedt hen handvatten hoe zij bij bepaalde lastige situaties en omstandigheden professioneel kunnen handelen. De training wordt ondersteund met een toolkit met hulpmiddelen waaronder een gedragscode en een protocol voor invoering in het bedrijf. Dit helpt werkgevers en opdrachtgevers hun beleid op dit terrein vorm te geven. Het pakket vormt de landelijke leidraad voor het vervoer van een kwetsbare groep mensen naar en van instellingen, dagopvang, ziekenhuis, werk en scholen.

Voor wie

Voor taxichauffeurs om bewust om te gaan met bepaalde lastige, vaak onbedoelde, onverwachte of ongewenste situaties die men tegen kan komen in diverse soorten vervoer.

Voorbereiding

Als voorbereiding op de klassikale bedrijfstraining wordt door de cursisten de internettraining Lastige situaties in de taxi gedaan. (zie…)

Inhoud van de bedrijfstraining

In de bedrijfstraining komt het protocol en de gedragscode aan de orde en wordt aan de hand van foto’s en filmpjes met stellingen het gesprek aangegaan met de cursisten. Er wordt uitgelegd wat er wel en niet van ze wordt verwacht en hoe ze zich moeten gedragen bij bepaalde lastige situaties

Uitvoering

De training wordt zo mogelijk gehouden op de bedrijfslocatie, en wordt gegeven door een taxileraar of opleider die de speciaal daarvoor ontwikkelde train-de-trainer cursus via Sociaal Fonds Mobiliteit heeft gehad. Een bedrijf wat geen erkende taxileraar heeft kan via bemiddeling van Sociaal Fonds Mobiliteit een geschikte, opgeleide taxileraar of opleider vinden.

Kosten en aanmelden

Heeft u interesse in deze training, maar geen eigen taxileraar? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen contact met u op over de mogelijkheden en te verwachten kosten.

Aanmelden