Graag nodigen wij je uit om op donderdag 23 maart 2023 deel te nemen aan de jaarlijkse Preventiedag. De Preventiedag vindt plaats bij Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum in Zeist. Ook dit jaar organiseren we de dag voor zowél de taxibranche als de touringcarbranche. Blok donderdag 23 maart 2023 alvast in je agenda en meld je snel aan. Het programma is inmiddels bekend!

Dit jaar staat de Preventiedag geheel in het teken van het thema: 'Medewerkers zijn goud waard!' Organisaties bestaan uit mensen, zij vormen het grootste kapitaal binnen een bedrijf. Meer dan ooit is het van belang om de mensen waar het vervoersbedrijf op draait aan boord te houden. En dan wel gemotiveerd en gezond. Hoe krijg je dat in een bedrijf gezamenlijk voor elkaar? Tijdens deze dag word je daarmee op weg geholpen. 

 

Voor wie

De dag is opgezet voor preventiemedewerkers, werkgevers, leidinggevenden, P&O-ers en OR-leden. Ook andere medewerkers die de zorgvervoer- en taxibranche of touringcarbranche een warm hart toe dragen en interesse hebben in gezond, vitaal en met plezier werken zijn van harte welkom. Neem eens een andere collega mee!

 

Programma

De opzet van het programma heeft een informatief maar toch praktisch toepasbaar karakter én biedt ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met collega deelnemers. Kortom, echt een bijeenkomst die je niet mag missen! Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Plenair

10.30 – 11.00 uur:  Inloop met koffie en thee
11.00 – 11.15 uur:  Welkomstwoord
11.15 – 12.30 uur:  Hoe is het met UW duurzame inzetbaarheid?
12.30 – 13.20 uur:  Lunchpauze

Workshops

Er is keuze uit 4 workshops.

13.30 – 14.15 uur:  Workshopronde 1
14.30 – 15.15 uur:  Workshopronde 2
15.30 – 16.15 uur:  Workshopronde 3

16.15 – 16.30 uur:  Afsluiting met drankje


Plenair programma

Vooraf hebben alle deelnemers een vragenlijst ingevuld over hoe duurzaam inzetbaar zij zelf zijn. De gezamenlijke resultaten daarvan worden gepresenteerd. Uiteraard geheel anoniem! En wat kunnen medewerkers en bedrijven met deze uitkomsten?


Workshops

Iedere deelnemer kiest drie van de vier workshops die worden gegeven. Per workshop zijn max. 25 plaatsen beschikbaar. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders wensen. De workshops gaan over de volgende onderwerpen:

Workshop 1: Schuldproblematiek op de werkvloer

Het vroegtijdig herkennen van financiële problemen bij medewerkers kan veel ellende voorkomen. Meestal worden geldproblemen gesignaleerd door een loonbeslag. Geldproblemen zijn dan echter al vaak vergevorderd. Er zijn meer en eerdere signalen waar je alert op kunt zijn. In deze workshop hoor je wat deze signalen kunnen zijn. Maar dan ….hoe maak je dat bespreekbaar? En hoe help je zonder zelf betrokken te worden in de schuldproblematiek?

Workshop 2: Stress

Stress helpt ons bij de prestaties die we dagelijks moeten leveren. Het helpt ons te focussen en optimaal te presteren. Stress wordt echter negatief als prestaties minder worden of iemand dreigt uit te vallen met mentale en/of fysieke klachten. Negatieve stress kan veroorzaakt worden door allerlei situaties die in meer of mindere mate bedreigend voor ons zijn. Die dreiging ontstaat vooral door (mogelijke) beperking van de psychologische basisbehoeften: autonomie, sociale verbondenheid en competenties/respect.

In deze workshop gaan we dieper in op het onderwerp autonomie en op de motivatie-vormen die passen bij autonomie. Door hier meer inzicht in te krijgen laten we de deelnemers zien dat men ook op een andere manier naar het werk kan kijken, waardoor men ook meer en op een andere manier autonomie zal kunnen ervaren. 

Workshop 3: Vitaliteit

Vitaliteit is de motivatie, energie en veerkracht waarmee je in het leven staat en het vermogen om jezelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel te ontwikkelen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. In deze workshop gaan we praktisch aan de slag om inzicht te verkrijgen in de voorwaarden van vitaliteit, de psychologische en fysieke basisbehoeften. Op een actieve manier ontdekken de deelnemers hoe ze er zelf voor staan op het gebied van vitaliteit. Op welke gebieden gaat het goed en op welke gebieden valt winst te behalen. 

Workshop 4: Beweegworkshop

Wat doet bewegen met ons lichaam en met onze gedachten? Welke emoties roept bewegen bij ons op, wat doet het met ons (zelf)vertrouwen? Welke verbinding met elkaar ervaren wij door te bewegen en iets nieuws te leren? In deze workshop ervaren we wat bewegen met ons doet. Uiteraard is het geen ‘full-body work-out’, sportkleding hoeft niet meegenomen te worden. Wel is het advies gemakkelijke schoenen en kleding aan te doen. Er is een kans dat we ook even naar buiten gaan.


Datum en locatie

De Preventiedag vindt plaats op:

 


Aanmelden

Wil je er graag bij zijn? Dan kan je je online aanmelden via het aanmeldformulier.

Deelname aan de Preventiedag is gratis, maar vol = vol. Schrijf je daarom snel in! Dan weet je zeker dat je er bij bent. Uiterlijk een week van tevoren ontvang je een bevestiging van je deelname.  Zzp'ers zijn uitgesloten van deelname. 

Let op! Mocht je je aanmelden en onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Wij kunnen dan een andere deelnemer op de wachtlijst benaderen.

Aanmelden