Deze praktijktraining gaat over hoe een chauffeur kan omgaan met agressie en geweld in het taxivervoer. Bijvoorbeeld door uitwisseling van kennis en ervaring. Ook oefent men door het uitspelen van situaties waarmee men te maken kan krijgen.

Voor wie

De bedrijfstraining is bedoeld voor chauffeurs, centralisten en planners in het taxibedrijf die direct of indirect te maken hebben met klantcontacten.

Inhoud van de bedrijfstraining

Na een korte theoretische inleiding worden middels rollenspel diverse praktijksituaties nagespeeld, en gesprekken geoefend. Aan het eind van de training wordt aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen van een geweldsincident. Zoals stressreacties en de ontwikkeling van een posttraumatische stressstoornis.

Voorbereiding

Als voorbereiding op de klassikale bedrijfstraining wordt door de cursisten de internetcursus Omgaan met agressie gedaan. (zie…)

Uitvoering

De training wordt zo mogelijk gehouden op de bedrijfslocatie, en wordt gegeven door een taxileraar of opleider die de speciaal daarvoor ontwikkelde train-de-trainer cursus via SFM heeft gehad. Een bedrijf wat geen erkende taxileraar heeft kan via bemiddeling van SFM een geschikte, opgeleide taxileraar of opleider vinden. Om iedereen voldoende en in een veilige setting te oefenen in het rollenspel bestaat een groep uit maximaal 15 deelnemers.

Kosten en aanmelden

Heeft u interesse in deze training, maar geen eigen taxileraar? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen contact met u op over de mogelijkheden en te verwachten kosten.

Aanmelden